Ορισμένα είδη μυκήτων παράγουν τοξίνες, που ονομάζονται μυκοτοξίνες και σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν δηλητηριάσεις και άλλα προβλήματα.
Τα μέγιστα επιτρεπτά όρια των μυκοτοξινών αυτών στα τρόφιμα καθορίζονται από τον κανονισμό 1881/2006/ΕΚ.
Παράμετρος | Μέθοδος |
---|---|
Αφλατοξίνες Β1, Β2, G1, G2 | AOAC 991.31 |
Ωχατοξίνη Α | HPLC |
Δεσοξυνιβαλενόλη (DON) | ELISA |
Ζεαραλενόνη (ZON) | ELIZA |