• Τρόφιμα

    Πακέτα αναλύσων σε τρόφιμα

    Περισσότερα
  • Ζωοτροφές

    Πακέτα αναλύσεων σε ζωοτροφές

    Περισσότερα
  • Νερό

    Αναλύσεις νερού

    Περισσότερα
  • Περιβάλλον

    Αναλύσεις Αποβλήτων & Περιβάλλοντος, Βιολογικοί καθαρισμοί

    Περισσότερα
  • Ελαιόλαδο

    Αναλύσεις ποιότητητας, γνησιότητας και σφάλειας ελαιολάδου

    Περισσότερα

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Η έλλειψη τους μπορεί να μας προκαλέσει κούραση, ατονία, πονοκεφάλους, δερματικές παθήσεις αλλά και προβλήματα συγκέντρωσης.

Οι ανάγκες μας αυξάνονται μετά από μια ταλαιπωρία σωματική ή ψυχική που μας έχει καταπονήσει.

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε βιταμίνες. Ακόμη η λήψη τους μπορεί να γίνει και  με βιταμινούχα σκευάσματα που βρίσκονται στα φαρμακεία.

Ο κανονισμός 1925/2006/ΕΕ καθορίζει τα κριτήρια για την προσθήκη των βιταμινών στα τρόφιμα.

Προσδιορισμός: Βιταμίνη Α, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β ( Β1-Θειαμίνη, Β2-Ριβοφλαβίνη, Β3-Νιασίνη, Β5-Παντοθενικό οξύ, Β6-Πυροδοξίνη, Β9-Φυλλικό οξύ, Β12-Κοβαλαμίνη), Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ), Βιταμίνη D, Βιταμίνη Ε (Τοκοφερόλη), Βιταμίνη Κ